01-04-10

Zeven vestigingen Carrefour kunnen dan toch openblijven

HLN update Zeven van de 21 met sluiting bedreigde Carrefour-vestigingen zouden volgens een nieuw plan van de directie toch open kunnen blijven. Het gaat om drie supermarkten en vier hypermarkten. Dat werd vandaag bekendgemaakt op een ondernemingsraad en wordt gemeld door de socialistische bediendevakbond BBTK en de Carrefour-directie. De situatie van twee met sluiting bedreigde hypermarkten wordt verder onderzocht.

Volgens het eerste plan moesten 21 winkels de deuren sluiten: 14 hypermarkten en 7 supermarkten. De supermarkten Gent Groene Vallei, Kortrijk Walle en Maaseik zouden toch openblijven, zij het onder franchise. Voor Antwerpen Gitschotellei, Antwerpen Linkeroever, Genk Centrum en Maasmechelen wordt de intentie tot sluiting behouden.

HypermarktenBij de hypermarkten is er voor Brugge Sint Kruis, Genk, Haine-St.-Pierre en Westerlo in het nieuwe plan opnieuw hoop door een combinatie van de maatregelen in Carrefours reddingplan en de door het personeel voorgestelde alternatieven. Voor tien hypermarkten blijft de intentie tot sluiting behouden: Casteau, Eupen, Jumet, Kuurne, Middelkerke, Mechelen Noord, Moeskroen, St-Pieters-Leeuw, Ronse en Zwijnaarde. Verdere analyse moet uitwijzen of er een supermarktactiviteit kan komen in Casteau en Moeskroen.

Groep MestdaghVerder wil Carrefour tegen de tweede week van april een antwoord van de Groep Mestdagh, het bedrijf achter de Belgische Champion-vestigingen. Carrefour plande om drie hypermarkten en zeventien supermarkten over te laten. "De directie van de Groep Mestdagh heeft haar interesse voor 20 winkels bevestigd", aldus Carrefour. (belga/vsv/lpb)

19:25 Gepost door abvv ternat in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.