09-03-10

Vakbonden Logistics Ternat stoppen blokkade na "chantage Carrefour"

De vakbonden van Logistics Ternat zijn vandaag gestopt met het blokkeren van leveringen aan een aantal hypermarkten van Carrefour. Die actie liep al enkele weken uit protest tegen de sluiting van dit distributiecentrum. De beslissing werd luidens een mededeling van het gemeenschappelijk vakbondsfront genomen na "pure chantage" van warenhuisketen Carrefour ". Zo zou Carrefour ermee dreigen om het volledige werkvolume uit Ternat te onttrekken.

De vakbond zijn gezwicht "omdat ze het personeel niet in een situatie van sluiting wilden brengen met desastreuze financiële gevolgen van dien". Omdat Carrefour de enige klant is van het distributiecentrum en dus ook de enige inkomstenbron, zou dat volgens de vakbonden immers op korte termijn het faillissement betekend hebben van de BVBA Logistics Ternat.

Alternatieven
Gisteren ging in het kader van de wet-Renault de informatie- en consultatiefase van start over de sluiting van Logistics Ternat. "We hebben gevraagd of er geen mogelijkheid is om 'een klein Ternat' open te houden en ook andere klanten dan Carrefour aan te trekken. Dat heeft echter niets opgeleverd".De vakbonden verwachten van deze fase niet veel en hopen dat zo spoedig mogelijk gestart met de onderhandelingen over een sociaal plan.

Bij Logistics Ternat werken 270 mensen. Een deel hiervan zou na de sluiting bij distributiecentra van Kuehne+Nagel in Nijvel en Kontich kunnen werken.
(belga/ypu)05/03/10 17u00

07:25 Gepost door abvv ternat in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.