24-02-10

Logistics TERNAT moet dicht - nu met UPDATE

UPDATE: Burgemeester Ronald Parys kwam alvast zijn solidariteit met de door de sluiting getroffen werknemers meedelen. "Voorlopig kan de gemeente alleen maar de afloop van het sociaal overleg, (dat brugpensioenen en overplaatsing naar de distributiecentra van Kontich en Nijvel in het vooruitzicht stelt, nvdr) afwachten”. Daarna kan de gemeente echter ook samen met de Werkwinkel nog verder naar oplossingen voor wedertewerkstelling helpen zoeken.

...De logistieke groep Kuehne + Nagel heeft de sluiting aangekondigd van Logistics Ternat, een distributiecentrum voor de Carrefour-hypermarkten.

In het distributiecentrum werken zowat 270 mensen. De bonden hadden de voorbije weken al acties gevoerd omdat ze een sluiting vreesden. Die vrees wordt nu dus realiteit.

De sluiting is het gevolg van de herstructurering bij Carrefour, want de warenhuisketen was de enige klant. Vanuit Logistics Ternat wordt de droge voeding geleverd aan de 57 hypermarkten.

Bij Logistics Ternat zag men de bui al een tijd hangen. Om Carrefour onder druk te zetten werden de afgelopen tien dagen leveringen aan bepaalde hypermarkten geblokkeerd. Ook de 42 chauffeurs van Supertransport die de goederen naar de hypermarkten vervoerden, staakten vorige week twee dagen. Zij kregen van hun directie de verzekering dat ze elders aan de slag zullen kunnen.

24 feb 2010Guido Van CauwelaertGuido Van Cauwelaert

16:25 Gepost door abvv ternat in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.