24-02-10

Logistics Ternat moet de deuren sluiten

wo 24/02/2010 - 10:00 Update: wo 24/02/2010 - 11:14 Het distributiebedrijf Kuehne + Nagel heeft de intentie tot sluiting aangekondigd van Logistics Ternat, een distributiecentrum voor de Carrefour-hypermarkten. Bij Logistics Ternat werken 276 mensen.

Logistics staat in voor de bevoorrading van de Carrefour-vestigingen. Na de aangekondigde sluiting van 21 supermarkten van Carrefour gisteren zagen de vakbonden bui al hangen. In de vestigingen in Ternat, Kontich en Nijvel waren er vandaag bijzondere ondernemingsraden. Daar is gezegd dat het depot in Ternat dicht moet, Kontich en Nijvel blijven gespaard van sluiting.

Wij werken voor de 57 hypermarkten van Carrefour, daarvan moeten er 14 sneuvelen, en misschien nog eens 3, die mogelijk verkocht worden aan de groep Mestdagh, dus dat zouden 17 winkels zijn die wij verliezen, dat is 25 procent van onze capaciteit", zei vakbondsman Stijn Van Wemmel (ABVV) voor de start van de ondernemingsraad.

Door dat verlies aan capaciteit kan het werk door twee distributiecentra worden gedaan en moet het centrum in Ternat vanaf 1 juli dus 2010 dicht. Er werd al lang gevreesd voor een dergelijk scenario: de infrastructuur werd al heel lang niet meer hersteld of vernieuwd. De vakbonden hadden de afgelopen 10 dagen al meermaals actiegevoerd om hun ongenoegen te uiten.Bij Logistics in Ternat werken 276 mensen. Die werknemers zouden voor een deel naar de vestigingen in Kontich en Nijvel overgeplaatst kunnen worden en voor een deel met brugpensioen kunnen gaan. Toch zullen er ook ontslagen vallen, hoeveel is nog niet duidelijk."Collega's, wij vegen dit van tafel!"Het nieuws over de sluiting werd slecht onthaald door de werknemers. Meteen na de mededeling van de directie brak er een staking uit. "Collega's, wij vegen dit plan van tafel", stelden de vakbonden resoluut. Ze weigeren de volgens de wet-Renault bepaalde overlegprocedure voor de sluiting op te starten.Het contract van moederbedrijf Kuehne + Nagel met Carrefour loopt eind juni af en de bonden willen eerst garanties over het openblijven van Kontich en Nijvel. Daar werken nu respectievelijk 400 en 500 mensen. "Voor ons zijn dat maar fictieve jobs", klinkt het.

"Kuehne + Nagel kan geen enkel document voorleggen waaruit blijkt dat Carrefour in de toekomst met hen zal voortgaan." Het is volgens de vakbonden dus lang niet zeker of de toekomst voor Kontich en Nijvel gegarandeerd is.

16:21 Gepost door abvv ternat in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.