24-02-10

Algemene staking bij Carrefour op komst?

BRUSSEL - De vakbonden van Carrefour komen donderdagavond met een gemeenschappelijk standpunt naar buiten. De Waalse bond CNE is alvast voorstander van een algemene staking bij alle Carrefour-hypermarkten. Bij de christelijke bediendevakbond LBC-NVK is vandaag vergaderd na de aankondiging door de Carrefour-directie dinsdag van een verregaande herstructurering in België. De afgevaardigden van de Waalse tegenhanger CNE zaten woensdagochtend in Nijvel samen.

Over wat uit de vergaderingen voortgekomen is, wil niemand voorlopig iets kwijt. Donderdag vergadert de socialistische vakbond en donderdagavond zullen de bonden wellicht met een gemeenschappelijk standpunt komen.

Algemene staking?

Volgens CNE-vakbondsafgevaardigde Véra Hilt is haar vakbond voorstander van een algemene staking in alle hypermarkten van Carrefour in België, en dat tot zaterdag.

Ook die beslissing zou in elk geval pas officieel bekendgemaakt worden op donderdag, na overleg met de socialistische vakbond.

"De frustratie zit zeer diep", wilde Chris Van Droogenbroeck van LBC-NVK kwijt. "Iedereen voelt zich bekocht en het is duidelijk dat men de kosten probeert te beperken enkel en alleen op de rug van het personeel. Dit plan is het begin van een scenario voor de afbouw van de Belgische activiteiten."

Van Droogenbroeck geeft ook nog aan dat de spontane acties van het personeel in de Carrefour-winkels de steun krijgen van zijn vakbond.

16:43 Gepost door abvv ternat in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.