20-02-10

Logistics Ternat verhoogt druk op Carrefour

De vakbonden bij Logistics Ternat blokkeren vrijdag de leveringen aan de Carrefour-hypermarkten van Herstal, Bierges, Sint-Agatha-Berchem, Sint-Denijs-Westrem en Zemst. Ook de voorbije dagen werd niet geleverd aan enkele hypermarkten. Het personeel werkt ook trager waardoor de achterstand in colli's opgelopen is tot 75.000 en ook andere winkels noodgedwongen geen producten geleverd krijgen.
(belga/tijd) - Het distributiecentrum van Logistics Ternat is eigendom van Kuehne+Nagel, stelt 270 personen te werk en heeft Carrefour als enige klant. Op 30 juni 2010 loopt het contract af met Carrefour. Onder meer omdat de infrastructuur in Ternat sterk verouderd is vrezen de vakbonden dat Carrefour het contract niet zal verlengen. Carrefour besteedde de distributieactiviteiten in 2005 uit.

'Wij vechten voor het maximale behoud van die 270 jobs. Als Carrefour dit gebouw te verouderd vindt zoals Carrefour-topman Lavinay ons dinsdag vertelde, dat men dan mee naar een oplossing zoekt voor de uitbouw van een nieuw distributiecentrum in Ternat of in de onmiddellijke omgeving'. Het gesprek dat de vakbonden dinsdag hadden met Lavinay, de directeur van Carrefour Belgium, leverde overigens niets concreet op.

Beperkte impact Volgens Lars Vervoort, woordvoerder bij Carrefour, valt de impact van de acties op de dagelijkse activiteiten van Carrefour voorlopig al bij al mee. 'Het gaat om enkele hypermarkten die een bepaald gedeelte van het assortiment niet meer ontvangen', zegt hij. 'Dat kan nog opgevangen worden met de stock die in de winkels aanwezig is, waardoor de klant voorlopig niets zal merken van de acties.'

Wat Carrefour betreft blijven de acties bij Logistics Ternat in de eerste plaats een probleem voor Kuehne + Nagel. 'Het is niet aan ons om tussen te komen in de problemen bij onze leverancier', benadrukt Vervoort.

KE

17:00 Gepost door abvv ternat in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.