17-02-10

Leveringen aan hypermarkten Carrefour ligt volledig stil door staking chauffeurs distributiecentrum TERNAT

Bij het distributiecentrum Logistics Ternat, dat alle hypermarkten van Carrefour in België bevoorraadt, zijn nu ook de chauffeurs in staking gegaan. Daardoor wordt geen enkele hypermarkt van Carrefour bevoorraad. Terwijl Logistics Ternat eigendom is van Kuehne + Nagel, zijn de chauffeurs in dienst van de transportfirma Supertransport, die eigendom is van de internationale groep Jost. Hun actie is het gevolg van een intern sociaal conflict binnen Supertransport Ternat naar aanleiding van het ontslag van enkele dispatchers.

De provocatie van de woordvoerder van Carrefour, die vertelt dat de winkels nauwelijks hinder ondervinden van de acties bij Logistics zet kwaad bloed bij de Ternatse vestiging van Kuehne + Nagel, die de hypermarkten van Carrefour bevoorraadt. "Voor ons is de maat vol", zeggen Stijn Van Wemmel en Luc Van de Wiele van het ABVV. "Van het personeel van de hypers vernemen we dat de problemen er steeds groter worden."

Het gemeenschappelijk vakbondsfront heeft nu beslist dat de 11 grote winkels die op “24 uurs levering” staan geblokkeerd worden tot woensdagmorgen 9u. Door de staking van supertransport wordt er trouwens geen enkele winkel meer bevoorraad. Zij hebben het werk neergelegd sinds de nacht van maandag op dinsdag. Deze actie is het gevolg van het ontslag van enkele dispatchers bij het bedrijf.

13:10 Gepost door abvv ternat in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.