14-02-10

Vakbonden Logistics Ternat voeren druk op Carrefour op

De vakbonden bij Logistics Ternat blokkeren vandaag de leveringen aan de Carrefour-hypermarkten van Herstal, Bierges, Sint-Agatha-Berchem, Sint-Denijs-Westrem en Zemst. Ook de voorbije dagen werd niet geleverd aan enkele hypermarkten. Het personeel werkt ook trager, waardoor de achterstand in colli's opgelopen is tot 75.000 en ook andere winkels noodgedwongen geen producten geleverd krijgen.

Het distributiecentrum van Logistics Ternat stelt 270 personen te werk en heeft Carrefour als enige klant. Op 30 juni 2010 loopt het contract af met Carrefour. Onder meer omdat de infrastructuur in Ternat sterk verouderd is, vrezen de vakbonden dat Carrefour het contract niet zal verlengen. Carrefour besteedde de distributieactiviteiten in 2005 uit.

"Wij vechten voor het maximale behoud van die 270 jobs. Als Carrefour dit gebouw te verouderd vindt zoals Carrefour-topman Lavinay ons dinsdag vertelde, dat men dan mee naar een oplossing zoekt voor de uitbouw van een nieuw distributiecentrum in Ternat of in de onmiddellijke omgeving", aldus de vakbonden(belga/bdr)

11:33 Gepost door abvv ternat in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.