14-02-10

Logistics Ternat blokkeert leveringen Carrefour

TERNAT - Werknemers van Logistics Ternat blokkeerden woensdag in Ternat de leveringen voor de Carrefour hypermarkten van Evere, Oostakker en Kraainem.

Logistics Ternat bevoorraadt vanuit het depot in de Ternatse industriezone de 56 hypermarkten van Carrefour in ons land. Dat contract loopt af op 30 juni en dat creëert toenemende sociale onrust bij de 270 werknemers. Volgens de vakbonden wil Carrefour het depot in Ternat afbouwen en de distributie herlokaliseren naar de depots van Kontich en Nijvel. Op de ondernemingsraad beloofde de directie duidelijkheid tegen 15 maart. Na de actie van gisteren is die datum vervroegd naar 24 februari. ‘Een klein succes, al weten we nog niet wat er ons op die dag zal worden meegedeeld', zegt vakbondsman Stijn Van Wemmel (ABVV). ‘De directie vroeg ons in ruil om onze acties op te schorten, maar dat hebben we geweigerd.'

De vakbonden bekijken per dag welke leveringen ze gaan blokkeren. De keuze voor de winkel in Evere gisteren was strategisch, daar bevindt zich eveneens de Belgische administratieve hoofdzetel van Carrefour. De werknemers van Logistics Ternat stuurden ook een brief naar het personeel van de Carrefourwinkels waarin ze om begrip en, in de mate van het mogelijke, om solidariteit vragen.

‘We hebben jaren geleden ook voor hen gestreden en hopen dat zij dit nu ook voor ons doen', aldus de vakbonden. Het gemeenschappelijke vakbondsfront kreeg voor gisteravond een onderhoud toegezegd met de directeur van Carrefour Belgium, Gerard Lavinay.

Logistics Ternat was tot 2005 een volledige dochter van Carrefour, maar de distributieketen verkocht toen haar logistieke poot. De drie vestigingen van Logistics behoren vandaag tot de internationale groep Kuehne+Nagel. Volgens de vakbonden is het echter Carrefour dat in dit sociale conflict de touwtjes in handen houdt.

13:37 Gepost door abvv ternat in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

leveringen Nu gaat het wel hard tegen hard,maar inderdaad er rest ons maar weinig keuze,ben gisteren even langs geweest aan het loket,sociaal-secretariaat,op dat moment was er, denk ik, een vergadering aan de gang in de refter,waarover het ging weet ik niet,kunnen jullie mij verder helpen? met vriendelijke groeten.

Gepost door: nevens | 16-02-10

De commentaren zijn gesloten.