18-01-10

Carrefour verliest omzet in België

Carrefour heeft in het vierde kwartaal opnieuw een omzetdaling geslikt in ons land. Delhaize maakte eerder vandaag nog een groei bekend voor België. De omzet van Carrefour in België kwam in het vierde kwartaal uit op 1,20 miljard euro.(tijd) - Dat is 2,6 procent minder dan een jaar eerder. De supermarkten van de groep incasseerden de grootste daling: min 5,1 procent. In de hypermarkten was er een terugval met 2,9 procent, bij de franchisewinkels bleef de schade beperkt (-0,6%).

Over het hele jaar daalde de omzet van Carrefour België met 2,2 procent tot 4,5 miljard euro.

De cijfers tonen aan dat de groep er nog steeds niet in slaagt om haar positie te verdedigen. De eens autoritaire marktleider in ons land heeft de voorbije jaren in toenemende mate terrein verloren aan zijn directe concurrenten Delhaize en Colruyt.

Delhaize maakte deze morgen bekend dat het in het vierde kwartaal een omzetgroei van 6,3 procent heeft geboekt, tot 1,23 miljard euro. De groep gaf zelf aan dat die stijging een hoger marktaandeel heeft opgeleverd, al werd dat niet verder gespecifieerd.

FRANKRIJK

Als groep boekte Carrefour een omzet van 25,9 miljard euro in het vierde kwartaal. Dat is 1 procent meer dan een jaar eerder. In haar thuismarkt Frankrijk won de groep licht marktaandeel, ondanks een minimale omzetdaling.

In de groeiregio Azië raakte Europa's grootste retailer niet verder dan een stabilisering van zijn verkoopcijfer. In Latijns-Amerika werd wel een groei met bijna een vijfde geboekt.

SDS
18:20 - 14/01/2010 Copyright © De Tijd

09:11 Gepost door abvv ternat in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.