30-12-09

Werkonderbreking bij Logistics Ternat (Carrefour)

De werknemers van Logistics Ternat legden vandaag op vraag van het gemeenschappelijk vakbondsfront een uur het werk neer.>br>Ze vragen aan hun werkgever duidelijkheid over de toekomst van hun bedrijf.
Luc Van de Wiele van het ABVV en Jef Borremans van het ACV spraken het aanwezige personeel toe.

In 2005 kwamen de logistieke diensten van Carrefour in handen van Kuehne + Nagel , een internationaal logistiek bedrijf. Dat richtte drie aparte BVBA's op voor de depots van Nijvel, Kontich en Ternat.
Ternat Logistics verzekert de bevoorrading van de hypermarkten van Carrefour. De twee andere andere bedrijfjes die van de andere winkels van de groep.
In 1983 werkte er nog 1000 man in Ternat, vandaag nog 270. De werknemers die van Carrefour over kwamen hielden hun oude werkvoorwaarden. Door CAO 32bis worden alle loon- en arbeidsvoorwaarden mee overgenomen.
De nieuw aangeworven werknemers vallen onder CAO 226, Paritair Comité van de Internationale Handel, Vervoer en Aanverwante Bedrijfstakken, en hebben minder interessante arbeids- en loonvoorwaarden.

De gebouwen waarin Logistics Ternat zijn activiteiten uitvoert zijn eigendom van Vastgoedgroep Redevko, die ze verhuurt aan Carrefour, die ze op zijn beurt ter beschikking stelt van Logistics Ternat, dat een dienstverleningscontract heeft met Carrefour tot 1 juli 2010. Zolang dat contract niet vernieuwd is blijft het personeel in onzekerheid over de toekomst.

Als het bedrijf, in afspraak met Carrefour, de boel wil opdoeken dan moet het dus ten laatste op 1 maart rekenschap afleggen aan de ondernemingsraad, zegt Luc Van de Wiele van het ABVV. Dat staat zo bepaald in de "Wet Renault". Maar zolang wil het personeel niet wachten. Zij vragen nu duidelijkheid van Kuehne + Nagel en Carrefour. Daarom deze actie. Die ongetwijfeld wordt vervolgd...

13:07 Gepost door abvv ternat in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.