16-07-09

Punten OR juli

1° Procedure werkhervatting
2° Verbruik alcohol kantine
3° Mededeling recup
4° Opvolging studenten

08:47 Gepost door abvv ternat in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Carrefour in het rood, vertrek uit België niet aan de orde

CEO Lars Olofsson.
HLN update Carrefour, de grootste retailer van Europa, is in de eerste zes maanden van het jaar in het rood beland. In België is er sprake van stabilisering van het marktaandeel, aldus de Franse supermarktketen.

Verlies
Carrefour schreef een nettoverlies van 58 miljoen euro in de boeken, vooral als gevolg van afschrijvingen in Italië. Het cijfer komt ongeveer overeen met de verwachtingen van analisten. De supermarktgroep blijft bij zijn doelstellingen voor het hele jaar.

Wat Belgïe betreft ziet Carrefour in het eerste halfjaar een stabilisering van het marktaandeel, dankzij verhoogde commerciële inspanningen. Eind 2009 moet een commercieel model voor de hypermarkten worden vastgelegd. Een woordvoerder verwijst naar de testen in twee winkels met nieuwe concepten.

Exit België?
Carrefour zal tegen het jaareinde beslissen of het al dan niet in België aanwezig blijft, zegt CEO Olaf Olofsson. Woordvoerder Lars Vervoort van Carrefour België zegt echter dat de uitspraak niet echt in de correcte context werd weergegeven. Olofsson stelde zelfs dat een exit uit België vandaag niet aan de orde is, aldus Vervoort.

Gepost door: eburoon | 29-08-09

De commentaren zijn gesloten.