22-06-09

Carrefour gaat Colruyt en Delhaize achterna

BRUSSEL -

De Carrefour-groep gaat begin juli experimenteren met nieuwe betalingsystemen, zoals caddy-to-caddy en self-scanning, die ze nog nergens anders aanbiedt.

De 'experimenten' zullen gebeuren in twee hypermarkten in Lier en Bièrges. Marc Oursin, baas van Carrefour België, sprak daar vrijdag over in een interview met La Libre Belgique.

Bij caddy-to-caddy controleert het kassapersoneel de artikels, terwijl ze die zelf van de ene in de andere kar overlaadt. Een systeem dat supermarktketen Colruyt al jaren toepast.

Bij self-scanning scant de klant zelf zijn producten in de winkel, één voor één, en geeft hij enkel het apparaat af aan de kassa. Die manier van betalen biedt concurrent Delhaize al langer aan.

De twee systemen moeten het mogelijk maken om tijd te winnen en tot een andere relatie te komen tussen klant en kassapersoneel. Volgens Oursin zouden er door de veranderingen geen jobs geschrapt worden.

De e-shop van Carrefour moet overigens vanaf september ingevoerd worden in twee winkels, een hypermarkt en supermarkt, in het Brusselse gewest. Voor het jaareinde moet de e-shop beschikbaar zijn in twintig winkels.

12:07 Gepost door abvv ternat in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.