09-03-09

Kuehne + Nagel schrapt 4.500 banen ondanks goede cijfers

De Zwitserse transportgigant Kuehne + Nagel heeft over het afgelopen jaar record-resultaten geboekt. Omdat het bedrijf voor het lopende jaar een verdere daling van de vrachtvolumes voorziet, worden toch tot 4.500 van de 54.000 arbeidsplaatsen geschrapt.

Kuehne + Nagel boekte in 2008 een netto winst van 585 miljoen Zwitserse franks (ongeveer een half miljard dollar), een toename met ruim negen procent. De omzet ging met drie procent omhoog naar 21,6 miljard Zwitserse franks. Bij zee-containers zag Kuehne + Nagel het volume met twee procent toenemen naar 2,67 miljoen teu terwijl de luchtvracht een groei met 2,1 procent liet zien en weg- en railtransport 'boven het gemiddelde van de markt groeide'. In alle categorieen werd in het vierde kwartaal echter een scherpe daling ingezet, waarbij luchtvracht in december de scherpste terugval uit de geschiedenis liet zien.

'Er is geen enkele aanwijzing dat de wereld economie snel zal herstellen. We verwachten daarom in alle business unites een verdere vermindering van de volumes', zegt topman Reinhard Lange. Hij stelt dat Kuehne + Nagel 'dankzij de stabiele ontwikkeling in de eerste negen maanden en het snel op gang brengen van rigoreuze kostenbeheersing de gevolgen van de teruglopende volumes kon verzachten.' Om die kosten verder terug te dringen, zullen de komende maanden wereldwijd tot 4.500 banen verdwijnen.

16:45 Gepost door abvv ternat in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.