29-07-08

vertrek carrefour uit belgie?

JPMorgan voorspelt vertrek Carrefour uit België25/07/2008 09:00 De Amerikaanse zakenbank JPMorgan acht de kans groot dat distributeur Carrefour binnenkort uit België vertrekt. Het marktaandeel van de distributiegroep krimpt steeds sneller en dat zet druk op de al problematische rendabiliteit.

Vooral Colruyt zou goed garen spinnen bij een vertrek van zijn rivaal Carrefour. Dat schrijven De Morgen en De Tijd vrijdag.

De distributieketens Carrefour en Delhaize, beide meer gericht op service dan op prijs, lijden onder de moeilijke economische omstandigheden en verliezen klanten aan de discounters Aldi, Lidl en Colruyt. Die wonnen de voorbije maanden fors aan marktaandeel.

Ruim een week geleden publiceerde Carrefour weinig bemoedigende cijfers. In het tweede kwartaal zag de van oorsprong Franse groep haar omzet in ons land met 4,4 procent dalen tot 1,14 miljard euro.

Voldoende reden voor de analisten van JPMorgan om te speculeren dat het bedrijf uit ons land wegtrekt. "We geloven dat het moment waarop Carrefour beslist België te verlaten, dichterbij komt", schreven ze in hun rapport.

06:47 Gepost door abvv ternat in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.