29-07-08

antwoord carrefour op vertrek

Carrefour ontkent vertrek uit België25/07/2008 17:00 De Franse distributieketen Carrefour, één van de grootste ter wereld, heeft geen enkele intentie om de Belgische markt te verlaten, zo verzekert woordvoerder Lars Vervoort. Integendeel, de groep bouwt zijn strategie nog verder uit.

De kranten De Tijd en De Morgen schreven vrijdag dat Carrefour een vertrek uit België overweegt, omdat het marktaandeel van de keten afkalft.

"Exit is geen optie"

"We blijven werken aan het uitbouwen van onze merknaam in België", zegt Vervoort. "We hebben net 100 miljoen euro geïnvesteerd in ons winkelpark, wat bewijst dat een exit geen optie is."

Vakbonden op hun hoede

Myriam Delmée van de Franstalige socialistische bediendenvakbond SETCa bevestigt dat de Europese directie van Carrefour ons land nog steeds als een belangrijke markt beschouwt. "Toch zijn we er sinds de sluiting van de zestien GB-vestigingen vorig jaar niet gerust op." De vakbond maakt zich ook zorgen over de steeds wisselende directie in België. "Carrefour geeft de indruk dat het niet weet waar het naartoe wil."

JPMorgan

De kranten schreven vrijdag op gezag van de Amerikaanse zakenbank JPMorgan dat er een grote kans is dat Carrefour het binnenkort voor bekeken houdt in ons land. Het marktaandeel van de distributiegroep krimpt steeds sneller en dat zet druk op de al problematische rendabiliteit.

Discounters

De distributieketens Carrefour en Delhaize lijden onder de moeilijke economische omstandigheden en verliezen klanten aan de discounters Aldi, Lidl en Colruyt. Die wonnen de voorbije maanden fors aan marktaandeel.

Omzet

Ruim een week geleden publiceerde Carrefour weinig bemoedigende cijfers. In het tweede kwartaal zag de van oorsprong Franse groep haar omzet in ons land met 4,4 procent dalen tot 1,14 miljard euro.

06:49 Gepost door abvv ternat in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

allemaal goed en wel Allemaal goed en wel, maar wat met het vertrek van ternat logistics uit Ternat? Steeds meer en meer duiken er geruchten op dat deze firma in de loop van volgend jaar de deuren zou sluiten in Ternat.

Gepost door: kassie | 05-08-08

vertrek carrefour De boekhouding te Berchem moet toch verdwijnen!
Ze moet naar Evere, terwijl vele mensen er bijna niet geraken. En zo geven veel mensen noodgedwongen hun ontslag, maar hier word niets van in een krant of iets anders iets gezegt!!!!

Gepost door: francois goos | 24-09-08

De commentaren zijn gesloten.